top of page

Biografie

Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Zijn hart ligt bij de kamermuziek, wat blijkt uit zijn samenwerking met vele musici uit binnen- en buitenland.

 

Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006, lid van het Koninklijk Concertgebouworkest). In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. In 2010 maakten ze een succesvolle tournee door de VS. De debuut-cd van het duo, 'Dialogo', met werken van Prokofiev, Lutoslawski en Britten, werd in 2013 zeer lovend ontvangen. In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorak (in samenwerking met Radio 4), waren Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw in Amsterdam winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014. In juni 2014 maakte het duo een tournee van 2 weken door China, met 9 concerten in vooraanstaande concertzalen in o.a. Peking, Shanghai en Xiamen. Samen met klarinettist Olivier Patey (soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest) vormen Joris en Martijn Trio Légende. Het trio gaf in 2020 concerten in o.a. het Concertgebouw (live uitzending op Radio 4 & livestream) en Muziekcentrum Enschede (stream). Sindsdien volgden concerten in diverse zalen in Nederland.

 

Andere belangrijke musici met wie Martijn graag samenwerkt zijn o.a. Nobuko Imai (altvioliste), Olivier Thierry (contrabassist in het Concertgebouworkest en docent aan het Conservatorium van Amsterdam) en Svenja Staats (viool) in uiteenlopende ensembles en bezettingen.

 

Martijn Willers is sinds 2016 als correpetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, vanaf 2022 geeft hij ook bijvak piano aan hetzelfde instituut. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn en sinds 2018 bij het Peter de Grote Festival in Groningen.

 

Daarnaast is lesgeven een grote passie van Martijn. 

bottom of page