Biografie

Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Zijn hart ligt bij de kamermuziek, wat blijkt uit zijn samenwerking met vele musici uit binnen- en buitenland.

 

Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006). In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. In 2010 maakten ze een succesvolle tournee door de VS. De debuut-cd van het duo, 'Dialogo', met werken van Prokofiev, Lutoslawski en Britten, werd in 2013 zeer lovend ontvangen. In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorak (in samenwerking met Radio 4), waren Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw in Amsterdam winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014. In juni 2014 maakte het duo een tournee van 2 weken door China, met 9 concerten in vooraanstaande concertzalen in o.a. Peking, Shanghai en Xiamen. In maart 2020 staat een tweede tour naar China gepland.

 

In een recent opgericht pianotrio werkt Martijn Willers samen met violist Bas Treub en celliste Anastasia Feruleva. In het seizoen 2019/2020 staan de eerste concertdata gepland. Andere belangrijke musici met wie Martijn graag samenwerkt zijn o.a. Nobuko Imai (altvioliste), Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), Olivier Thierry (contrabassist in het Concertgebouworkest) in uiteenlopende ensembles en bezettingen. Hij is als correpetitor en docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn en sinds 2018 bij het Peter de Grote Festival in Groningen.

 

Daarnaast is lesgeven een grote passie van Martijn.

  • w-tbird