top of page

Duo Joris van den Berg - Martijn Willers

Joris van den Berg en Martijn Willers

werkten voor het eerst samen in 2006, tijdens de voorbereiding voor het 1e Nationaal Celloconcours 2006. Nadat het concours met een 1e prijs voor Joris werd afgesloten besloten de musici samen te blijven werken.

Joris perfectioneerde zijn stijl met

studies in Manchester en Keulen bij

onder andere Ralph Kirshbaum, GaryHoffman en Frans Helmerson.

Hij wordt gekarakteriseerd als een ware artiest met een persoonlijke klank, een intelligente en warme muzikaliteit, een sterke overtuiging en een indrukwekkende beheersing van het instrument. Hij werkte samen met musici als Daniel Hope, Liza Ferschtman en Gary Hoffman in zalen zoals de kleine zaal van het Concertgebouw en de Wigmore Hall in Londen, en soleerde met onder andere het Residentie Orkest, Manchester Camerata en het Symfonieorkest van Vlaanderen.

Martijn studeerde in Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuijken. Als solist won hij in maart 2006 de SNS Reaal Fonds Masterclass Prijs in de Finale van het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Al tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in kamermuziek. In vele verschillende samenstellingen speelde hij uiteenlopend repertoire, zichzelf steeds verfijnend in de kunst van het samenspelen.

Samen speelden Joris van den Berg en Martijn Willers onder andere in het Concertgebouw, Amsterdam, Vredenburg, Utrecht en vele andere zalen in Nederland. In 2008 was het duo prijswinnaar bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach, Oostenrijk.

Het duo werd voor het seizoen 2013-2014 geselecteerd voor de finale van Dutch Classical Talent Tour & Award, met als onderdeel een tournee van 11 concerten langs de grootste podia van Nederland. In de finale in mei 2014 won het duo de Dutch Classical talent Award.

In oktober 2013 werd de eerste cd met het thema 'Dialogo' uitgebracht, met cellosonates van Prokofiev en Britten en 'Grave' van Lutoslawski. Deze cd werd in de pers zeer lovend ontvangen. (Zie ook het menu Recensies).

In juni 2014 maakte het duo een zeer succesvolle tournee door China met 11 concerten in belangrijke concertzalen in o.a. Beijing, Shanghai en Xiamen.

 

In het zoeken naar de muzikale waarheid en de muziek tot het uiterste uitdiepen vinden Joris en Martijn in elkaar ideale collega’s. Met hun energieke en doorleefde concerten, spontaan maar doordacht spel en zichtbaar plezier in de muziek veroveren ze de harten van vele luisteraars.

Trio Légende

Met Olivier Patey, soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest en hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam, vormen Joris van den Berg en Martijn Willers Trio Légende. De combinatie van deze drie instrumenten is wat minder gebruikelijk, maar heeft grote componisten als Beethoven en Brahms geïnspireerd tot het schrijven van voortreffelijke stukken voor deze bezetting. Het trio gaf concerten in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam. 

bottom of page