top of page

Over Martijn Willers 

 

 

De Nederlandse pianist Martijn Willers is al vele jaren actief in het Nederlandse muziekleven.

Luisteraars worden altijd getroffen door zijn grote betrokkenheid bij de muziek, passievolle samenspel en gloedvolle interpretaties. 
Zijn passie voor samen musiceren ontstond tijdens zijn studietijd aan het Conservatorium van

Amsterdam, waar hij geïnspireerd werd door zijn fantastische docenten en medestudenten. Hier ligt de basis van zijn liefde voor de kamermuziek, die een zeer belangrijk deel van zijn muzikale leven is.

 

Het duo met cellist Joris van den Berg, dat in 2008 prijswinnaar was op het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach (Oostenrijk), ontstond in 2006. Met hart en ziel stort het ensemble zich in de muziek om de schoonheid van de stukken over te brengen aan het publiek.

Passie en toewijding staan garant voor kwalitatief hoogstaande uitvoeringen. In 2013 werd de

debuut-cd van het duo, 'Dialogo', zeer lovend ontvangen in de pers. In mei 2014, na een

concerttournee langs de belangrijkste zalen van Nederland, waren Joris van den Berg en Martijn Willers  winnaars van de Dutch Classical Talent Award. In juni 2014 maakten ze een zeer succesvolle concert-tournee door China.

Met contrabassist Olivier Thierry heeft Martijn onlangs een cd opgenomen. Deze opname komt binnenkort uit op het label Gutman Records. Houdt de nieuws pagina in de gaten voor een release datum!

Onlangs is Martijn begonnen met een nieuw ensemble: een pianotrio met violist Bas Treub en celliste Anastasia Feruleva. In seizoen 2019-2020 zullen ze een aantal concerten geven. Hiermee komt een langgekoesterde wens van Martijn uit. 

Ook als correpetitor kan Martijn Willers zijn liefde voor de kamermuziek volop kwijt: hij coacht studenten in het samenspelen en begeleidt ze op uitvoeringen en examens. Momenteel werkt hij met alle strijkinstrumenten, en coacht hij ook kamermuziek ensembles van de Jong Talent afdeling (Sweelinck Academie) van het Conservatorium van Amsterdam.

bottom of page