top of page

Over Martijn Willers 

 

 

De Nederlandse pianist Martijn Willers is al vele jaren actief in het Nederlandse muziekleven.

Luisteraars worden altijd getroffen door zijn grote betrokkenheid bij de muziek, passievolle samenspel en gloedvolle interpretaties. 
Zijn passie voor samen musiceren ontstond tijdens zijn studietijd aan het Conservatorium van

Amsterdam, waar hij geïnspireerd werd door zijn fantastische docenten en medestudenten. Hier ligt de basis van zijn liefde voor de kamermuziek, die een zeer belangrijk deel van zijn muzikale leven is.

 

Het duo met cellist Joris van den Berg, dat in 2008 prijswinnaar was op het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach (Oostenrijk), ontstond in 2006. Met hart en ziel stort het ensemble zich in de muziek om de schoonheid van de stukken over te brengen aan het publiek.

Passie en toewijding staan garant voor kwalitatief hoogstaande uitvoeringen. In 2013 werd de

debuut-cd van het duo, 'Dialogo', zeer lovend ontvangen in de pers. In mei 2014, na een

concerttournee langs de belangrijkste zalen van Nederland, waren Joris van den Berg en Martijn Willers  winnaars van de Dutch Classical Talent Award. In juni 2014 maakten ze een zeer succesvolle concert-tournee door China.

De laatste jaren vormen Martijn en Joris met Olivier Patey (klarinet) het Trio Légende. Ze traden op in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en spelen regelmatig in diverse zalen in Nederland. In het seizoen 2023-2024 spelen Joris en Martijn met Svenja Staats (viool) en prachtig programma met drie werken uit 1886 van Johannes Brahms (opus 99, 100 en 101).

Met contrabassist Olivier Thierry heeft Martijn ook een cd opgenomen. Deze opname kwam uit op het label Gutman Records. 

Ook als correpetitor kan Martijn Willers zijn liefde voor de kamermuziek volop kwijt: hij coacht studenten in het samenspelen en begeleidt ze op uitvoeringen en examens. Momenteel werkt hij met strijkinstrumenten en is hij ook als bijvak piano docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

bottom of page